Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 kg
canneloni 1 opakowanie
pomidory z puszki 1 puszka
ser feta 1 opakowanie
cebula 1
czosnek 2 ząbki
ser plasterkowany
sól
pieprz
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni ze szpinakiem w sosie pomidorowym

Na oliwie podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać szpinak i dusić do czasu, aż odparuje nadmiar wody. Doprawić solą i pieprzem. Uduszony szpinak zestawić z ognia, wymieszać z serem feta. Nadziewać makaron cannelloni i układać w naczyniu żaroodpornym polanym na dnie śmietaną wymieszaną z odrobiną mąki. Przygotować sos: pomidory z puszki wymieszać z odrobiną soli i pieprzu. Dokładnie zalać sosem makaron. Na wierzchu układać plastry sera. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 24.09.2012 08:36
Cannelloni ostatnio robiłam i troszkę mi się rozpapkało hehe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak