Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z szynką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże 2,5 dag
oliwa 2 łyżki
mąka 50 dag
cukier 1 szczypta
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 szklanki
sos
przecier pomidorowy 50 dag
pieczarki 20 dag
szynka gotowana 20 dag
starty ser 25 dag
woda 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z szynką i pieczarkami

Rozgnieść drożdże, po czym wymieszać je z cukrem, wodą i niewielką ilością mąką. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Pozostałą część mąki zagnieść z oliwą i solą do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Uformować kulki. Odstawić do wyrośnięcia, aż ich objętość podwoi się. Zagnieść ponownie, rozwałkować. Rozsmarować przecier pomidorowy. Pieczarki obrać, pokroić i układać na pizzy wraz z plasterkami szynki. Posypać startym serem. Piec ok. 20 minut w temp. 225 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak