Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny dorsz w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z ryby 4 filety
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
olej
oregano szczypta
natka pietruszki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny dorsz w panierce

Na początek filety jak są mrożone to trzeba odmrozić w temperaturze pokojowej . Następnie umyć pod bieżącą wodą . Jajko rozbić do miseczki i roztrzepać widelcem . Do drugiej miski wysypać bułkę tartą , trochę pieprzu i soli i odrobinę oregano i wymieszać . Płaty ryb obtoczyć w jajku a później z dwóch stron w bułce tartej i wyłożyć na rozgrzany olej na patelni , a następnie smażyć aż nabierze złocistego koloru . Następnie wyjąć na talerzyk i udekorować natką pietruszki lub polać jakimś sosem np sos do ryb w paczce można kupić w sklepie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak