Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bekonowe danie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bekon 5 plastrów
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
przyprawa uniwersalna Kucharek szczypta
olej
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bekonowe danie

Na początku bekon dobrze umyć pod bieżącą wodą a następnie osuszamy. następnie do miseczki wbijamy 2 jajka i roztrzepujemy je. Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą odrobinę soli , pieprzu , vegety , mieszamy i obtaczamy w tym bekon. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę Następnie plastry bekonu wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy z dwóch stron . I na tą samą patelnie do bekonu wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy razem z bekonem aż bekon będzie chrupki. Następnie wykładamy na talerzyk i można udekorować szczyptą pietruszki. Lub polać roztopionym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak