Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z zielonym groszkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 3 filety
groszek konserwowy 1 puszka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
cebula 1 mała
olej
natka pietruszki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z zielonym groszkiem

Na początek filety z kurczaka dobrze myjemy ,osuszamy i w każdych z nich nacinamy kieszonkę . Puszkę groszku otwieramy odsączamy z groszku . Groszek mielimy przez maszynkę do mięsa na gładką masę. Dodajemy do niej odrobinę soli , pieprzu i ziół prowansalskich obraną i pokrojoną w małą kostkę cebulę .. A następnie faszerujemy filety wkładając farsz do wyciętych kieszonek. I spinamy wykałaczkami by farsz nie wyleciał. Filety wkładamy do naczynia żaroodpornego . I wkładamy do nagrzanego pieca do temp 170 stopni C. I pieczemy przez około 35 minut. Następnie wyciągamy na talerze i dekorujemy upieczone filety natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak