Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewa czekoladowa z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 gram
cukier 5 łyżeczka
mleko 3 łyżka
kakao 2 łyżka
czekolada 1/2 tabliczka
orzechy laskowe 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: polewa czekoladowa z orzechami

Orzechy zalewamy gorącą wodą i chwilę czekamy aż się zaparzą. Obieramy je ze skórki dzięki czemu pozbędziemy się ich goryczki. Siekamy ostrym nożem na bardzo małe kawałeczki. Masło roztapiamy w małym garnuszku, następnie dodajemy czekoladę (może być zarówno mleczna jak i gorzka, co kto lubi) następnie dodajemy mleko a na końcu kakao. Jak już uzyskamy jednolitą masę wsypujemy orzechy i mieszamy. Nakładamy na ciasto na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 26.04.2012 07:37
swietna do ciast
gosia561 03.04.2012 23:09
ciekawy kolor
Kuchareczka2 13.03.2012 17:17
super polewa
Fiffi 08.03.2012 23:30
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak