Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka trzy-kolorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka pszenna 2 szklanka
proszek do pieczenia 2,5 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opak
cukier 1,5 szklanka
olej 5 łyżka
margaryna 1 kostka
mak 1/2 szklanka
kakao 3 łyżka
mąka pszenna 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka trzy-kolorowa

Kroki postępowania

1
Jajka rozdzielić na białko i żółtko, z białek ubić pianę. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę potem dodać żółtka i ubitą pianę z białek. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia a na koniec olej .
Ciasto podzielić na 3 równe części
Krok 1 - babka trzy-kolorowa foto
2
do jednej części dodać dwie łyżki mąki i wymieszać, do drugiej części (suchy, nie parzony) mak i dokładnie wymieszać,
Krok 2 - babka trzy-kolorowa foto
3
do trzeciej części dodać kakao i wymieszać aż do uzyskania jednolitej masy
Krok 3 - babka trzy-kolorowa foto
4
do formy od babci wlewać kolejno, część białą, następnie kakaową,
Krok 4 - babka trzy-kolorowa foto
5
a na końcu makową.
Krok 5 - babka trzy-kolorowa foto
6
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut
Krok 6 - babka trzy-kolorowa foto
7
Po ostygnięciu babki można ją polać polewą. Smacznego!
Krok 7 - babka trzy-kolorowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 15.08.2012 23:08
fajna
Angelika10 13.06.2012 10:15
Świetnie wygląda.
jeta72 04.04.2012 10:09
fajnie wygląda :-)
caralajna 29.02.2012 23:06
jaka wypasiona :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak