Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 400 gram
mięso mielone 700 gram
bulion 1 litr
sól do smaku
pieprz czarny
cebula biała 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Gotujemy ryż przez ok 4min i wkładamy pod pierzynę na ok 40min. Kroimy cebulę w kostkę i smażymy na złoto. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Gołąbki foto
2
W między czasie gotujemy kapustę i obieramy po 2-3 listki tak aby każdy listek był podgotowany.
Krok 2 - Gołąbki foto
3
Gdy już mamy gotowe wszystkie składniki zawijamy nasze gołąbki. Pamiętamy aby na spód garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi, które nie nadadzą się go zawijania. Następnie układamy w garnku wszystkie gołąbki i przykrywamy także liśćmi. Zalewamy wcześniej przygotowanym bulionem i gotujemy przez 1,5h.
Krok 3 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.05.2013 10:39
ja zjadłabym z ziemniakami tj robiła Gessler w jednym z programów
ben-ka 01.05.2013 22:30
Bardzo lubię a tak dawno nie robiłam.......
sara1 14.09.2012 09:15
apetyczne
Gosia20 13.09.2012 12:26
nie ma to jak gołąbki
dianix 10.04.2012 18:39
i do tego sosik- pycha
Ewelina47 08.04.2012 20:11
uwielbiam takie gołąbki
emeslive 05.04.2012 12:06
Pyszne tradycyjne jedzenie godne polecenia!
m1monika 09.03.2012 18:26
uwielbiam!!!
misia53 29.02.2012 22:21
no proszę...... jakie mamy zdolne młode gospodynie.... super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak