Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 3 kg
cebula 2 szt
pieczarki 2 kg
ogórki kiszone 500 g
papryka czerwona 1 kg
kość wołowa na wywar 1 szt
olej rzepakowy
wino czerwone wytrawne 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
czosnek
Przyprawa do wołowiny klasyczna Prymat
przyprawa do zup
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Strogonow

Do dużego garnka włożyć kość zalać wodą zagotować zmniejszyć ogień gotować na małym ogniu.
Polędwicę pokroić w paski posypać przyprawą do wołowiny, czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy z ząbkami czosnku. Pokrojone mięso podsmażyć na oleju rzepakowym. Podsmażone mięso dodać do garnka.
Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do wywaru i mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć bez tłuszczu aż puszczą sok, przełożyć do garnka.
Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników, ogórki pokroić w plasterki dodać pod koniec gotowania.
Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie,przyprawę fit up do zupy pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką. sól( ja nie dodaję ) dolać wody gorącej i gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 15.05.2012 20:28
taka duża porcja to chyba dla 15 osób a nie dla 3-4
ronald88 01.03.2012 11:15
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak