Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z marchewki, selera i jabłek - do słoików

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 3 kg
seler 1 kg
jabłka 2 kg
cytryny 4 duże
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z marchewki, selera i jabłek - do słoików

Marchewkę, seler i jabłka obrać, wycisnąć sok w sokowirówce. Do soku warzywnego wcisnąć sok z cytryn i doprawić całość solą. Gotowy sok przelać do niewielkich słoików lu butelek (300-500ml) i pasteryzować przez 25 minut nie dopuszczając do wrzenia. Sok taki nadaje się zarówno jako napój, jak i dodatek smakowy do zup i sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 12.04.2012 15:40
najważniejsze sa witaminy mmm:)
Sylwia31 29.03.2012 16:26
lubię takie soczki
Habibi 02.03.2012 00:13
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Habibi 29.02.2012 21:14
Zapomniałam dopisać, że soczek wprost z sokowirówki ma dość sporo pianki (jak na fotce) - trzeba ją zebrać lub mieszać, aż opadnie, przed zlaniem do butelek/słoiczków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak