Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z fasolą, śmietaną i boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 250 g
boczek wędzony 300 g
smalec 1 łyżka
cebula 1 duża
mąka pszenna 20 g
śmietana kwaśna 250 ml
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
kapusta kiszona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z fasolą, śmietaną i boczkiem

Fasolę namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie, dodając pokrojony drobno boczek.
Cebulę posiekać, zrumienić na smalcu.
Do cebuli włożyć posiekaną kapustę kiszoną i przesmażyć, a następnie oprószyć mąką i udusić pod przykryciem.
Kiedy kapusta jest prawie miękka dodać ją do ugotowanej fasoli odcedzonej z wywaru i załość zalać śmietaną z wyciśniętym czosnkiem.
Dosolić do smaku. Dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 06.03.2013 15:35
Polecam - jest to pyszne i sycące danko zwłaszcza na chłodniejsze dni :)
Anio?eczek 23.05.2012 19:09
pycha
Habibi 02.03.2012 00:14
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak