Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki duszone z koperkiem i śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
smalec 100 g
mąka pszenna 100 g
śmietana kwaśna 1/2 litra
mleko 1 szkl.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki duszone z koperkiem i śmietaną

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Po wystudzeniu obrać i pokroić w plasterki. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, którą następnie rozprowadzić mlekiem i zagotować. Do zasmażki włożyć ziemniaki, osolić co smaku, dołożyć listek laurowy i chwilę razem dusić. Pod koniec wsypać posiekany koperek, zdjąć z ognia i po chwili wlać śmietanę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 22.03.2012 20:14
spróbuje tylko może bez smalcu
ronald88 02.03.2012 09:38
supcio
Habibi 02.03.2012 00:14
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak