Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki ryżowe z serem - do zupy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl.
jajko 2 szt.
masło 2 łyżki
żółty ser 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat -

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki ryżowe z serem - do zupy

Ugotować ryż na sypko, wsypać do miski, ostudzić. Wbić do ryżu jajka, dodać połowę startego sera oraz stopione i ostudzone masło. Masę posolić do smaku. Dobrze wymieszać i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę posypaną bułką tartą. Wierzch wyrównać, posypać resztą startego sera i skropić stopionym masłem. Piec 15-20 minut w gorącym piekarniku. Ostudzić i pokroić ostrym nożem w średnią kostkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.03.2012 00:13
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak