Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,2 kg
jaja 3 szt
kasza manna 2 łyżka
boczek wędzony 300 g
kabanos 3 szt
cebula 2 szt
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce do ziemniaków.
Boczek, kabanosy i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Do ziemniaków dodać żółtka, czosnek przestudzony boczek z kabanosem i cebulą oraz kaszę.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Z białek ubić pianę i dodać do masy.
Delikatnie wymieszać.
Do większej formy keksowej przełożyć masę, wyrównać powierzchnię.
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 80 minut.
Podawać na gorąco lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.01.2015 08:58
Apetyczny przepis:)
Sylwia31 28.03.2012 19:04
uwielbiam Pani przepisy, są super
jeanette_v 03.03.2012 21:43
Super!.
Anna133 01.03.2012 16:12
nie robiłam nigdy
Fiffi 29.02.2012 23:55
ta babka musi być super, jadłam podobną
1j1o1l1a1 29.02.2012 15:46
też smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak