Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podchmielona golonka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
ziele angielskie 3 ziarno
sól 2 łyżka
czosnek 3 zabek
woda ( tyle aby zakryła golonki )
piwo 0,33 l
golonka 2 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Podchmielona golonka

Golonki umyć, usunąć ewentualne resztki sierści.
Włożyć je do garnka, zalać zimną wodą, dodać przyprawy.
Gotować około 1 godzinę.
Następnie wlać piwo i gotować prawie do miękkości na maleńkim gazie.
Po ugotowaniu golonek wyjąć je z garnka na blaszkę do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.03.2012 14:46
danie mojego męża
cukiereczek 01.03.2012 08:54
fajnie się nazywa i wygląda smacznie
artur7 01.03.2012 05:51
PYCHA LUBIĘ TAKA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak