Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARP W POMARAŃCZACH

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1i1/2 kg
pieczarki 30 dag
pomarańcza 3 szt
masło 3 łyżki
wino białe wytrawne 2 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smkau
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KARP W POMARAŃCZACH

Pieczarki, pokroić w plasterki. Pomarańcze wyszorować opłukać ciepłą wodą i wraz ze skórką pokroić w ósemki. Sprawiona rybę natrzeć sola i pieprzem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, obłożyć dookoła pomarańczami, posypać bułką tartą, przykryć pieczarkami, podlać winem, na wierzch ułożyć wiórki masło. piec w piekarniku 40 minut. Podawać rybę udekorowana listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak