Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet jabłkowy z miodem - po prowansalsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet jabłkowy 400-500 ml
miód płynny 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet jabłkowy z miodem - po prowansalsku

Ocet jabłkowy domowy przecedzić przez papierowy filtr do kawy. Do sklarowanego octu dodać miód, wymieszać do rozpuszczenia - dosypać mieszankę ziół prowansalskich. Słoiczek lub butelkę szczelnie zakręcic i odstawić na minimum 2 tyg w ciemne chłodne miejsce do zmacerowania.
Używać do surówek, sałat, sosów i marynat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.03.2012 17:53
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak