Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi pieczone z aromatycznymi dodatkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 2 spore
cytryna 1 szt.
seler naciowy 1 pęczek
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi pieczone z aromatycznymi dodatkami

Ryby wymyć, osuszyć ręcznikiem papierowym - posolić i popieprzyć dokładnie wnętrze i skórkę. Włożyć do środka po 2-3 plasterki cytryny (wraz ze skórką) oraz 2-3 gałązki selera naciowego. Wierzch skropić olejem i obłożyć plasterkami cytryny.
Pstrągi włożyć do foliowego ''rękawa'' do pieczenia i ułożyć na szerokiej blaszce - zrobić kilka dziurek w folii. Piec ok. 25-30 minut w temp. 190-200'C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.12.2016 21:39
wspaniałe pstrągi
Habibi 10.03.2012 21:23
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak