Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko czosnkowe (idealne do ziemniaków albo chlebka z grilla)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło roślinne 100 gram
czosnek 4 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko czosnkowe (idealne do ziemniaków albo chlebka z grilla)

Masło roślinne wyjmujemy wcześniej z lodówki (żeby było \"luźne\"), dodajemy świeżo przeciśnięty czosnek, albo, jeśli nie mamy, czosnek granulowany. Przyprawiamy do smaku solą i odrobiną papryki. Ja czasem dodaję odrobinę tymianku. Masełko jest idealne do chrupiącego chlebka świeżo zdjętego z grilla, świetnie smakuje nałożone na gorące ziemniaki z rusztu - pięknie się na nich roztapiając :)
Przyprawy można dobierać wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania83 04.07.2010 23:44
o cos nowego jak dla mnie muszę wyprobowac :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak