Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKOWY GULASZ ZE SCHABEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 2 szt
schab 1/2 kg
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
olej 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
bulion 1/2 l
kminek 1/2 łyżeczki
chili 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1 szkl
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKOWY GULASZ ZE SCHABEM

Cebule pokrój w pół krążki, czosnek posiekaj. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski. Mięso umyj osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w niedużą kostkę. W głębokim rondlu rozgrzej olej, obsmaż mięso mieszając by nie przywarło. Po0 kilku minutach dodaj cebulę, połowę czosnku, podsmaż, cały czas mieszając. Dodaj koncentrat, chili, paprykę i listki laurowe. przypraw solą oraz pieprzem. Wlej bulion i czerwone wino przykryj, gotuj przez godzinę. 20 minut przed końcem gotowania dodaj kminek, pozostałą część czosnku i ponownie przypraw solą i pieprzem i chili do uzyskania pikantności.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 27.04.2012 13:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak