Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz czerwony z porzeczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 litra
wywar z kurczaka 1,5 litra
buraki czerwone 8
porzeczki 1 szklanka
majeranek
ząbek czosnku
jabłka 3
pieprz
Sól czosnkowa jodowana Prymat
cukier trzcinowy

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz czerwony z porzeczkami

buraczki opłukać, upiec i przestudzić, łączymy z wywarem i opłukanymi, rozdrobnionymi porzeczkami.dodajemy sól, pieprz, majeranek i ząbek czosnku, gotujemy, pozostawić na 12 godzin, a następnie przecedzić i znów zagotować, doprawić znów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 29.02.2012 13:34
ooo...ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak