Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki świerze 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 10 % do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki

Buraki wyszczotkować pod bieżącą woda i ugotować do miękkości, przestudzić i zdjąć skórkę(gotowane bez obierania są bardziej aromatyczne i zachowują intensywny kolor). zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać pokrojoną cebulę, wstępnie przyprawić i pozostawić na 1 godzinę do wystudzenia. Chłodne buraki ponownie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 24.02.2012 09:18
żeby barszcz zachował kolor
Smakosz6 24.02.2012 09:17
mniam
marcia71 29.03.2011 11:06
ni dawałam octu, w jakim celu się go dodaje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak