Buraczki

Buraczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraczki świerze

    4 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet 10 %

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wyszczotkować pod bieżącą woda i ugotować do miękkości, przestudzić i zdjąć skórkę(gotowane bez obierania są bardziej aromatyczne i zachowują intensywny kolor). zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać pokrojoną cebulę, wstępnie przyprawić i pozostawić na 1 godzinę do wystudzenia. Chłodne buraki ponownie doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

24.02.2012 09:18
żeby barszcz zachował kolor

Smakosz6

24.02.2012 09:17
mniam

marcia71

29.03.2011 11:06
ni dawałam octu, w jakim celu się go dodaje?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat