Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 10 dag
śliwki suszone 10 dag
czosnek
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik ze śliwkami

suszone śliwki umyć ,zalać letnią wodą i moczyć około10 minut.Włoszczyznę oczyścić i drobno pokroić.Dwa ząbki czosnku obrać i drobno pokroić.W dużym garnku rozgrzać 3 łyżki oleju,włożyć włoszczyznę z czosnkiem i smażyć 3 minuty często mieszać,następnie dodać opłukaną kaszę, i śliwki które wcześniej przekroiliśmy na połowę i usunęliśmy pestkę.Zalać dwoma litrami wody lub bulionem np.z kostki,dodać2 liście laurowe,5 ziaren ziela angielskiego,doprawić tymiankiem,pieprzem i solą.Gotować na wolnym ogniu około godziny,Przed podaniem posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 15.06.2012 16:13
nigdy nie jadłam
emeslive 13.04.2012 21:57
Super pomysł, bardzo lubię suszone śliwki w wytrawnych daniach.
Iwusia 02.04.2012 21:32
ciekawie się zapowiada
Motorek 23.03.2012 09:09
super
Norgiusz 19.03.2012 07:37
mniam mniam
Agnieszka/picola 03.03.2012 22:36
nigdy nie jadłam takiego krupniku, ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak