Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwoną fasolką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 15 dkg
czerwona fasolka 1/3 puszki
ogórki konserwowe 2 duże sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ketchup 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwoną fasolką

Kapustę poszatkować, fasolkę odsączyć, cebulę pokroić w kostkę, ogórki przekroić wzdłuż na 4 części, a następnie w plasterki. Wszystko wymieszać, oprószyć solą i pieprzem. Olej wymieszać z octem, cukrem, majonezem i ketchupem. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.12.2012 13:03
z pewnością pyszna
Weronika_eM 03.04.2012 21:22
lubię taką
ronald88 29.02.2012 10:50
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak