Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka w imbirowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka 1 szt
czosnek 3 ząbki
olej sojowy 3 łyżki
Imbir mielony Prymat 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa chilli do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 1/2 kg
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w imbirowym sosie

Mięso umyć i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Chili wymieszać w 1/2 szkl łyżkami wody dodać cebulę, czosnek, sos sojowy, miód, kurkumę, sól i zmiksować. Włożyć do rondla, zagotować. Następnie dodać pokrojone mięso, liście laurowe, imbir i gotować pod przykryciem. Po 20 minutach dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości. Gotowe mięso przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.10.2013 21:55
Przepis wart wypróbowania.
misia53 15.01.2013 08:41
faktycznie ciekawe przyrządzenie mięska
olkaaa 10.09.2012 09:20
ciekawa propozycja
Motorek 08.07.2012 11:02
super
irenka 06.07.2012 21:13
pyszny obiadek
Kikiriki 22.04.2012 18:09
super
MAR3STA 06.03.2012 17:44
świetny sosik trzeba wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak