Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe nachos

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 100 g
mąka pszenna 100 g
mąka orkiszowa 100 g
woda letnia 100 ml
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 sztuka
olej 100 ml
ser 100 g
salsa 100 ml
śmietana kwaśna 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe nachos

Z mak, wody, jajka, proszku do pieczenia oraz vegety i soli zagniatamy elastyczne ciasto, wałkujemy je na grubość ok 2 mm i wycinamy koła, koła następnie dzielimy na trójkąty, tak przygotowane smażymy na głębokim, rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Gotowe nachos układamy na talerzy polewamy dipem pomidorowym , posypujemy starkowanym serem i zapiekamy chwilę w piekarniku lub mikrofalii. Podajemy z kwaśną smietaną i eentualnie guacamole.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.07.2012 20:47
pyszności :)
BernadettaP 28.05.2012 20:53
I przyznaję się bez bicia, że w życiu nie robiłam nachos i pora to zmienić, bo je uwielbiam :)
paulisia_elk 29.02.2012 09:44
z oliwkami nie próbowałam ,tak więc muszę wypróbować , dziękuję ;)
banditka 29.02.2012 08:24
robie podobne ale jeszcze dodaje oliwki czarne
treonina 29.02.2012 08:22
dzięki za ten przepis! zawsze chciałam spróbować zrobić nachos sama w domu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak