Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka cynamonowe z marmoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
drożdże 4 dkg
mleko 0.5 l
masło 5 dkg
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
sól szczypta
cukier 1 łyżka
mąka pszenna 30 dkg
marmolada 30 dkg
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka cynamonowe z marmoladą

Mleko zagotowujemy,studzimy, do ciepłego dodajemy drożdże,dwa jaja, cynamon, sól cukier i 15dkg mąki. Wyrabiamy ciasto po czym dajemy do wyrośnięcia. Później dodajemy resztę mąki i ponownie zarabiamy. Gotowe ciasto wałkujemy i wykrawamy szklanką kółka (jak na oponki) Na środku każdego kładziemy po trochu marmolady,zlepiamy brzegi tak aby się nie odklejały. Takie pierożki przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem które nam zostało. Pieczemy w 180stopniach przez nie całe 15minut. Podajemy ciepłe,posypując cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 23.03.2012 21:51
Ciekawe - warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak