Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka biszkopcikowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
mleko 500 ml
masło 20 dag
budyń waniliowy 1 opakowanie
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka biszkopcikowe

białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodawać po jednym żółtku dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszając piec biszkopt ok 30 minut w temp 180*c gdy wystygnie pokroić go na małe owale i zagiąć ściereczką krem szklankę mleka zagotować resztę mleka rozrobić z budyniem wlać do gotującego mleka zagotować masło utrzeć z cukrem dodawać po łyżce ostudzonego budyniu gdy krem będzie gotowy rozwinąć kółeczka i do każdego położyć po łyżce masy posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 29.02.2012 09:34
lubię takie omleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak