Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z majonezem i czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 400-500 g
majonez 4-5 łyżek
czosnek 2 ząbki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
żółtko jajek 3-4 szt.
cebula 1 duża
sól i pieprz do smaku
sos sojowy jasny 1 łyżka
oliwki zielone 10 szt.
oliwki czarne 10 szt.
kaparki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z majonezem i czosnkiem

Wołowinę zmielić dwukrotnie.
Do zmielonego mięsa dodać majonez, żółtka, wyciśnięty czosnek, sos sojowy, pieprz, musztardę i drobniutko posiekane warzywa. Masę dokładnie wyrobić drewnianą łyżką lub mikserem.
Przełożyć do miseczki i nakryć folią - schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 02.06.2012 09:10
super
Barbara/zuza22_85 05.05.2012 21:46
smaczne
Habibi 15.03.2012 20:19
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak