Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ruskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
ziemniaki 2 kg
cebula 5 szt
jajko 3 szt
ser biały 0,5 kg
przyprawy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
ziemniaki obieramy gotujemy w osolonej wodzie gdy będą miękkie przeciskamy przez praskę i czekamy aż ostygną
Przeciskamy do ziemniaków ser biały
Krok 1 - pierogi ruskie foto
2
Cebulę smażymy na oleju na złoty kolor mozna dodac troche soli
Krok 2 - pierogi ruskie foto
3
Dodajemy cebule pieprzu soli całość mieszamy
Krok 3 - pierogi ruskie foto
4
do większej miski dajemy mąkę,wbijamy jajka,mieszamy gdy ciasto jest za twarde dodajemy wody,do momentu aż masa zrobi się zbita i miękka
.Następnie z ciasta rozwałkowanego formujemy pierogi i gotujemy aż do wypłynięcia na górę
można tez pierogi podsmażyć
Krok 4 - pierogi ruskie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

doniiiaaa 25.06.2012 11:31
pyszności:)
cooleczka 29.02.2012 19:44
moje ulubione :) najchętniej jadam podsmażone ze śmietaną :)
ziutula
ziutula 29.02.2012 08:13
smaczne ...lubię z barszczykiem do picia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak