Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-serowy do makaronu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
serek topiony śmietankowy 200 g
śmietanka słodka 12% 200 ml
masło 30-50 g
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
zielenina -

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-serowy do makaronu

Pieczarki wybrać jak najdrobniejsze, białe i jędrne. Oczyścić je, szybko opłukać i osączyć. Zetrzeć na nagrubszych oczkach tarki warzywnej.
Na patelni rozpuścić masło, dodać pieczarki i dusić, aż zredukują swą objętość. Odparować, posolić, dołożyć serek topiony i stale mieszać, aż się roztpi i połączy z pieczarkami. Wlać śmietankę i doprawić do smaku cebulą granulowaną, solą, białym pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.03.2012 00:40
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak