Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w mleczno-kawowej czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 1 tabliczka
likier kawowy 15 ml
ananas świeży 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w mleczno-kawowej czekoladzie

Czekoladę roztopić w garnuszki na parze,dodając 1 stołową łyżkę masła.Gdy składniki się połączą zdjąć garnuszek dodając likier i wymieszać.Ananasa obrać,pozbyć się twardego środka pokroić w plasterki o grubości 1 cm,następnie każdy z plasterków przekroić na pół.Każdy koniec kawałek pokrojonego ananasa zanurzamy w czekoladzie.Po zanurzeniu wykładamy na pergamin,posypujemy odrobiną cukru pudru i schładzamy w lodówce do zastygnięcia czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 07.03.2012 17:51
ale pyszności!
fictor123 06.03.2012 07:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak