Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody cytrynowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier puder 1 szklanka
cytryny 3 sztuki
mleko 1 szklanka
gęsta śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody cytrynowe

Kroki postępowania

1
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać do nich sok wyciśnięty z wszystkich cytryn, wymieszać.
Krok 1 - Lody cytrynowe foto
2
Do masy dodać mleko i śmietanę, wymieszać.
Krok 2 - Lody cytrynowe foto
3
Białka ubić na sztywno, dodać do masy z żółtkami, delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Lody cytrynowe foto
4
Masę przelać do maszynki do lodów i mieszać ok. pół godziny. Gotową masę lodową wstawić do zamrażalnika.
Krok 4 - Lody cytrynowe foto
5
Jak lody dostatecznie się zamrożą, rozłożyć je do pucharków.
Krok 5 - Lody cytrynowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 19.02.2013 12:21
mniam
smerfetka79 15.05.2012 21:11
pięknie wyglądają:)))
cooleczka 29.02.2012 19:44
moje ulubione :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak