Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet podwójnie łososiowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej z pestek winogron 5-6 łyżek
żółtka jaj 3-4 szt.
śmietanka słodka 12% 50 g
masło 100 g
olej do smażenia -
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
łosoś wędzony 200 g
łosoś filet 500 g
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet podwójnie łososiowy

Surowe filety łososia pokroić w mniejsze kawałki, sprawdzić, czy nie ma ości (ew. usunąć szczypczykami) - usmażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Usmażonego łososia wrzucić do malaksera (razem z tłuszczem ze smażenia), dodać olej z pestek winogron, surowe żółtka oraz przyprawy.
Zmiksować na jednolitą masę, dodać łososia wędzonego, koncentrat pomidorowy, dolać nieco śmietanki i ponownie zmiksować.
Masę umieścić w niewielkich kokilkach i odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.05.2014 12:25
Oj tak, domowy chlebek najlepiej :)
mirosława4 03.05.2014 19:46
ciekawy pomysł na smaczny i zdrowy pasztecik i jeszcze ciepły chlebek do tego pycha !
ElizaT 29.08.2012 09:41
super
babcia
babcia 28.05.2012 16:47
ekstra
babcia
babcia 28.05.2012 16:47
ekstra
Sylwia31 01.04.2012 19:58
fajne
Sylwia31 01.04.2012 19:58
fajne
Habibi 15.03.2012 20:26
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak