Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku

ziemniaki obrać, zetrzeć na małych oczkach na tarce. Wbić jajko, dodać 3 łyżki mąki, doprawić solą i pieprzem. Smażyc na rozgrzanym oleju. Podawać z sosem wg przepisu z mojej księgi http://www.doradcasmaku.pl/przepis/208607/sos-wegierski.html i śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak