Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz wegetariański do warzyw - z proteiną sojową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Proteina sojowa granulat 1/2 szkl.
cebula biała 1 duża
korniszony kilka średnich
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
oliwa 5-6 łyżek
czosnek 3-4 ząbki
sól i pieprz do smaku
woda 6-8 (źródlana)
kuskus 1/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz wegetariański do warzyw - z proteiną sojową

Do miski wsypać granulat sojowy i kus-kus, dodać kukurydzę, posiekaną cebulę i czosnek, starte korniszony. Farsz doprawić oliwą, odrobinką wody, solą i pieprzem.

Farszem nadziewać paprykę, cukinię, bakłażany, etc.
Piec ok. 30 min. w temp. 180-200'C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 10.06.2012 17:22
ciekawy przepis
Anna133 26.05.2012 20:39
chętnie :)
dianix 14.05.2012 19:59
czesto robie farsze, troszke lubie poeksperymentowac i zawsze dac cos nowegp
Habibi 08.03.2012 12:21
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak