Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń morski na cukini,marchewce i pieczarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okoń morski
marchewka 2 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 4 szt
masło
ziarno sezamu
sól
sok z limonki
skórka z limonki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń morski na cukini,marchewce i pieczarkach

Rybę solimy i grillujemy na patelni grillowej .Warzywa obieramy .Cukinie i marchewki kroimy w długie tasiemki za pomocą obieraczki do warzyw.Pieczarki kroimy w plasterki . Warzywa smażymy chwilę na patelni na rozpuszczonym maśle .Solimy ,dodajemy starta skórkę z limonki do smaku ,kropimy sokiem z limonki ,doprawiamy pieprzem . Gotowe warzywa układamy na talerzu układamy na nich rybę . Polewamy reszta masełka z patelni . Rybę kropimy sokiem z limonki i posypujemy ziarenkami sezamu wcześniej uprażonego na patelni .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 28.02.2012 06:58
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak