Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z syropem z dzikiej róży

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
skórka z cytryny 1 łyżeczka
margaryna 8 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dag
woda 1 szklanka
syrop z dzikiej róży 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z syropem z dzikiej róży

Rodzynki gotujemy około 5 minut w syropie z wodą. Po upływie tego czasu rodzynki odcedzamy , zaś syrop z wodą studzimy. Ucieramy margarynę z cukrem, następnie do masy dodajemy po jednym żółtku.Ucieramy. Następnie dodajemy mąkę wymieszną z proszkiem i sodą. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową i ostudzoną wodę z syropem ( około 3/4 szklanki). Masę wlewamy do papilotek do wysokości około 3/4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 29.02.2012 18:54
przy takich muffinkach nawet stokrotki rozkwitają;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak