Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane sledziki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
olej 1 szklanka
woda 3 szklanki
cebula biała 4 szt
przyprawa w płynie 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
pieprz 2 łyżki
sól 1 łyżka
cukier 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
śledzie 1 (surowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane sledziki

Pokroić cebulę w plastry, zalać ją w garnku olejem i wodą, dodać przyprawy i gotować do czasu aż cebula zmięknie. Gdy cebula będzie miękka dodać do zalewy 1 szklankę octu i wymieszać. Do garnka wrzucić pokrojone w kawałki (ok. 2 cm) surowe, wyczyszczone śledzie i gotować w zalewie 7 minut. Tak przygotowane danie odstawić w chłodne miejsce na 2 dni. Po tym czasie, gdy mniejsze ości ryby zmiękną i cała ryba przejdzie smakiem zalewy, śledziki można jeść. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 07.03.2013 18:25
lubię takie
RenataZ-et 05.11.2012 18:38
bardzo takie lubię!
kasiek 23.09.2012 14:39
lubię śledziki w oleju
gosia561 29.06.2012 08:55
niezłe
Jodaj 21.06.2012 06:52
uwielbiam takie śledziki :)
Grażyna13 28.04.2012 09:09
Lubie takie :)
Margo1 02.04.2012 14:04
wyglądają znakomicie
Ada-Gaba 31.03.2012 10:27
smaczne
Magdalena1110 19.03.2012 20:55
moje ulubione
olkaaa 09.03.2012 08:09
bardzo lubię
treonina 27.02.2012 20:25
fajna potrawa ale jak dla mnie nie na śniadanie :-) trochę za tłusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak