Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
tłuszcz do formy
budyń śmietankowy 2 szt
mleko 3 szkl
cukier 3 łyżki
margaryna lub masło 250 g
polewa czekoladowa 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Niby rafaello

Kroki postępowania

1
CIASTO
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować z cukrem pudrem i jajkami. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wylać ciasto.
Krok 1 - Niby rafaello foto
2
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stop.przez 30 minut. Wyjąć , ostudzić.
Krok 2 - Niby rafaello foto
3
Krem
Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać 3 łyżki cukru, zagotować. Pozostałą szkl mleka, rozrobić z proszkiem budyniowym, wlać na gotujące się mleko, gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia masy budyniowej. Budyń ostudzić, następnie utrzeć z margaryną.
Krok 3 - Niby rafaello foto
4
Na ciasto wyłożyć masę budyniową, na masie zrobić kleksy polewą czekoladową.
Krok 4 - Niby rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 29.02.2012 14:01
bardzo smaczne, polecam:)
msmariusz 27.02.2012 23:05
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak