Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Charoset - żydowski deser

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z jabłek 2 szkl.
miód płynny do smaku
figi suszone 200 g
rodzynki 200 g
migdały mielone 150 g
daktyle 200 g
wino czerwone 1/2 (słodkie)
orzechy włoskie 150 mielone
jabłka 2-3 tarte

Przepis i sposób przygotowania na: Charoset - żydowski deser

Do garnka włożyć pokrojone owoce (daktyle i figi) oraz rodzynki i zalać całość sokiem jabłkowym.
Gotować, aż owoce będą zupełnie miękkie, a część soku odparuje.
Dolać wino, zagotować, połączyć z tartymi jabłkami i ostudzić.
Do chłodnej masy dodać zmielone orzechy i migdały oraz sporo miodu - dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 07.04.2012 20:51
smaczny
Habibi 15.03.2012 20:27
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Kamila/kami007 28.02.2012 09:45
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak