Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona smażona

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
ocet 10 %
cukier
pieprz
sól
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona smażona

Kroki postępowania

1
glówkę czerwonej kapusty obrać z zewnętrznych liści, przekroić na pół i jedną część drobno poszatkować
Krok 1 - kapusta czerwona smażona foto
2
na dużej patelni rozgrzać olej i dodać poszatkowaną kapustę, posolić przykryć pokrywką
Krok 2 - kapusta czerwona smażona foto
3
po 15 minutach zdjąć pokrywkę, pomieszać dodać pieprzu zmielonego, octu i cukru do smaku i smażyć (bez przykrycia) co jakiś czas mieszając
Krok 3 - kapusta czerwona smażona foto
4
po około 30-40 minutach kapusta jest już gotowa powinna być miękka ale jednocześnie chrupka, trzeba uważać aby jej nie przesmażyć.
Krok 4 - kapusta czerwona smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 08.12.2013 11:21
smaczna kapusta
Bernadeta1 02.11.2012 09:45
smaczna kapustka
Rybciia 20.06.2012 08:26
smaczna :-)
agnieszka137 27.02.2012 19:45
super przepis, ładnie przyrządzone!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak