Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek piecczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
przyprawa staropolska 1 opakowanie
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek piecczony

Boczek umyć,
W miseczce wymieszać przyprawę staropolską z olejem,(według uznania można również dodać ziół prowansalskich)
czosnek przecisnąć przez praskę, następnie boczek natrzeć czosnkiem, posmarować mieszanką oleju i ziół,
Zawinąć w folię . wstawić do lodówki na 24 godziny,
Formę posmarować olejem. Włożyć boczek.
Piec ok 1,5 godziny w temp. 190 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 27.02.2012 19:53
pycha
Mati13 27.02.2012 19:31
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak