Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek zabielany na wędzonej kiełbasie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiałbasa wędzona 20 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
boczek wędzony 15 dkg
zakwas na żurek 1 szklanka
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyzka
majeranek 1 łyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek zabielany na wędzonej kiełbasie

Do wody wrzucamy boczek i przyprawy, gotujemy ok 1/2 godziny. Dodajemy pokrojoną wędzona kiełbasę , gotujemy chwilę. Dodajemy zakwas i smietane rozprowadzona z mąką, zagotowujemy. Podajemy z jajkiem i pokrojonymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.02.2014 16:55
pyszny żurek
pacpaw 10.02.2013 21:10
najlepsze żurki są właśnie na wędzonce
Wojt@s
Wojt@s 23.03.2012 13:58
extra
SmacznaPyza 27.02.2012 20:50
chodzi za mną żurek, muszę sobie ugotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak