Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos remuladowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 1 szkl.
jogurt grecki 1 szkl.
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
korniszon 1 średni
kapary 1 łyżka
sól do smaku
miód 1 łyżeczka
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Sos remuladowy

Jajka obrać ze skorupek, posiekać byle jak i wrzucić do blendera. Dodać kapary, musztardę i jogurt grecki - zmiksować na dość gładką masę, dodając po trochę majonezu.
Sos doprawić pieprzem, cebulą, solą i miodem. Na koniec dodać drobno utartego korniszona.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 08.05.2012 23:10
Uwielbiam ten sos, jest doskonały do ryb, jajek i wielu innych potraw.
Habibi 19.03.2012 18:30
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami oraz przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Habibi 05.03.2012 17:53
Zamiast "typowej" musztardy francuskiej (nie każdy lubi musztardy ziarniste) można dodać, jak w tym przypadku, musztardę Dijon. Zazwyczaj jednak robię z ziarnistą.
SylwiaMagdaSabin 27.02.2012 15:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak