Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa na kolację

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka ugotowane 2 sztuki
groszek konserwowy 1/2 puszki
por 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania
ryż 1,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa na kolację

Udka pokroić w dużą kostkę, groszek osączyć z zalewy. Marchewki pokroić w kostkę. Pora oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki dodać do ryżu i wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i ponownie wymieszać. Smak można zaostrzyć musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak