Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
olej 2 łyżki
mąka 2 szkl
sól 1 szczypta
kapusta kiszona 1 słoik
cebula biała 1 szt
kostka grzybowa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
grzyby 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym

Kroki postępowania

1
Z 1 jajka, mąki, mleka, wody, soli i oleju przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
Smażymy naleśniki.
Krok 1 - Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym foto
2
Cebulę kroimy w kostkę, kapustę siekamy, grzyby lub pieczarki kroimy. Przy użyciu pieczarek używam dodatkowo 1 kostkę grzybową.
Krok 2 - Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym foto
3
Na oliwie podsmażamy cebulę, następnie dodajemy pieczarki, kapustę. Dolewamy wodę z kapusty i dodajemy kostkę grzybową. Przyprawiamy solidnie pieprzem. Wszystko podsmażamy około 15 minut.
Krok 3 - Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym foto
4
Wykładamy farsz na naleśniki, składamy boki i zawijamy w rulony. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na oliwie z oliwek.
Krok 4 - Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym foto
5
Smacznego
Krok 5 - Krokiety z farszem grzybowo-kapuścianym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 08.09.2012 11:23
smacznie
Renia1 03.05.2012 10:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak