Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana w sosie grzybowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana ok. 3/4 szklanki
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 6-7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana w sosie grzybowym

Kaszę wypłukać na sicie, dodać do gotującej się osolonej wody. Gdy napęcznieje (najlepiej sprawdzić czy jest miękka) przelać przez sito. Dodać łyżkę masła wymieszać. Grzyby umyć, zalać gorącą wodą, moczyć ok. 15 minut, zagotować. Gdy grzyby będą miękkie wyjąć, jeśli duże pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na maśle, podlać sporą ilością wywaru z grzybów. Dodać grzyby i chwilę razem dusić. Zagęścić mąką. Doprawić do smaku, dodać śmietanę. Podawać z ugotowaną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 26.04.2012 14:21
muszę wypróbować
[email protected] 27.02.2012 13:18
lubie kasze
dwa pokoje z kuchnią 27.02.2012 09:40
super
caralajna 27.02.2012 08:55
fajne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak