Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
pieczarki 10 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
wędlina ok. 20 dag
marchew 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa kuchenna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z wędliną

Ziemniaki i marchew obrać, umyć, pokroić i zalać ok. 2 litrami wody. Gotować. Pieczarki umyć, pokroić. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki, przesmażyć. Dodać pokrojoną cebulę, wymieszać. Chwilę razem smażyć i dodać do zupy, posolić. Wędlinę pokroić na małe kawałki, wrzucić do zupy. Zagęścić mąka rozprowadzoną w zimnej wodzie, doprawić do smaku. Można dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak