Ravioli z mięsem mielonym

Ravioli z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 opakowanie
  • cebula biała

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • mąka

    40 dag
  • jajka

    4 sztuki
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
  • woda

    do smaku
  • koperek Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone smażymy z drobno posiekaną cebulką. Pozostawiamy farsz by przestygł. Z pozostałych składników zagniatamy ciasto - wody dolewamy tyle by ciasto miało jednolitą konsystencję. Wkładamy ciasto do lodówki na 10-15 min. Gotowe ciasto rozwałkowujemy cienko i tniemy w paski o grubości ok 5-6 cm. Na każdy pasek nakładamy w odstępach mięso mielone i przykrywamy kolejnym. Między mięsem mielonym ciasto sklejamy dokładnie, mocno. Radełkiem obkrawamy na około i wrzucamy do wody - gotujemy. Gotowe posypujemy koperkiem. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Angelika10

24.06.2013 01:37
mniam mniam

RenataZ-et

22.11.2012 21:54
rewelacja!

caralajna

24.09.2012 09:44
smaczne

gośka

29.04.2011 10:24
nigdy nie próbowałam

iwona332

06.11.2010 00:06
super

iwona332

06.11.2010 00:06
super

IlonaAlbertos

19.07.2010 00:04
Bardzo ciekawy przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat